пʼятниця, 30 березня 2018 р.

Готуємось до Великодня

З метою розширення знань учнів про великодні звичаї та традиції було проведено цикл заходів:
- майстер-клас по виготовленню великодніх баранців з солоного тіста (бібліотекар с. Якторів Ониськів Т.І., вчитель Здоровега Г.В.);
- перегляд літератури «Дивна писанка у нас», читання й обговорення оповідань, віршів  Р.Завадовича «Як яєчко крашанкою стало», «Тиждень під Великдень» та ін. (завбібліотекою с.Словіта Вібла Б.П.);
- розучування гаївок «Ми кривого танцю йдемо», «Розлилися води»;
В майстерні «Барвиста писанка» під керівництвом Левчишин М.С. учні виготовляли писанки у техніці «декупаж».






четвер, 22 березня 2018 р.

22 березня – СВЯТО СОРОКИ


 У народі кажуть: «Нині сорока - іменинниця».             
Цю пташку часто називають білобокою, та й не даремно. З боків пір’ячко у неї біленьке, а голова, крила та хвіст чорні, як у ворони. Хвіст у сороки особливо гарний — довгий та прямий, як стріла. Пір’я на ньому не просто чорне, а з гарним зеленуватим відблиском.
          Її неможливо переплутати з іншими птахами завдяки гучному типовому тільки для сороки крику. Всім також відома її звичка красти і ховати блискучі предмети.
На Свято сороки до бібліотеки завітали учні 3 класу Словітського НВК. Завбібліотекою провела перегляд літератури, діти розгадували загадки, читали оповідання та вірші, розучували скоромовки,  малювали сорок, складали сенкани:
          Сорока.
Білобока, хитра.
Стрекоче, літає, краде.
Приносить на хвості новини.
Злодійка.

Сорока.
Чорно-біла, розумна.
Хитрує, будує, літає.
Живиться різними дрібними тваринами.

Крадійка.

середа, 21 березня 2018 р.

21 березня - Всесвітній день поезії

Всесвітній день поезії. Свято було засновано ЮНЕСКО в листопаді 1999 року. І вперше Всесвітній день поезії пройшов у 2000 році в Парижі. В Україні Всесвітній день поезії почав відзначатися з 2004 року. Його метою стало втілення нового імпульсу і визнання національних, регіональних і міжнародних поетичних рухів, розвиток мовного розмаїття та підтримка зникаючих мов завдяки віршам. 
 До уваги читачів представлено підбірку книг "Поезія єднає серця"

вівторок, 20 березня 2018 р.

Людина починається з добра


20 березня 2018 року у Словітському НВК для учнів 1-4 класів проведено Загальнообласний день читання «Читаємо твори Василя Сухомлинського».
Тематику цьогорічного дня читання  розкрила завбібліотекою с.Словіта Вібла Б.П., бібліотекар с.Якторів Ониськів Т.І. коротко ознайомила з біографією та творчим доробком для дітей В.Сухомлинського. Про його педагогічну діяльність повідомили вчителі початкових класів Здоровега Г.В., Левчишин М.С.

Учні читали твори Василя Сухомлинського «Що посієш, те й пожнеш» (Токар В.), «Красиві слова і красиві діла» (Синюга Р.), «Добре слово» (Федишин А.), «Лисенятко першокласник» (Квас Т.) та інші. Третьокласники привітали усіх віршем-побажанням «Ми вітаєм добрих людей на щедрій землі…»
На завершення заходу учасники взяли участь у флеш-мобі «Добро йде від серця».
Мудрі і повчальні казки та оповідання написані для дітей і про дітей  великим українським педагогом і письменником Василем Сухомлинським розповідають читачам про неповторну красу природи, магічну силу доброти і чуйності у взаєминах між людьми, пробуджують у нас бажання захистити слабшого, допомогти старшим, робити добро.